Zijn ticketsystemen echt gratis? Wat je moet weten over verborgen kosten

Als je op zoek bent naar een ticketsysteem voor je evenement, ben je waarschijnlijk advertenties tegengekomen waarin systemen zichzelf als "gratis" presenteren. Maar zijn deze ticketsystemen echt zonder kosten? Helaas blijkt vaak dat deze "gratis" systemen helemaal niet zo gratis zijn als ze lijken. In dit artikel bespreken we de verborgen kosten, zoals ticketfees en transactiekosten, en hoe TicketApply hierin verschilt.

Zijn ticketsystemen echt gratis?

Veel ticketsystemen adverteren zichzelf als "gratis", wat op het eerste gezicht aantrekkelijk lijkt voor evenementorganisatoren. Maar in de praktijk zijn deze systemen zelden volledig gratis. Hoewel het gebruik van het systeem zelf misschien geen directe kosten met zich meebrengt, brengen deze platforms vaak een ticketfee in rekening. Deze kosten worden dan doorberekend aan de bezoekers van het evenement, wat betekent dat zij eigenlijk betalen voor het gebruik van het ticketsysteem. Deze verborgen kosten kunnen oplopen en ervoor zorgen dat bezoekers meer betalen dan de prijs van het ticket alleen.

Geen ticketfee en servicekosten bij TicketApply

Bij TicketApply doen we de dingen anders. Wij geloven in transparantie en eerlijkheid, zowel voor organisatoren als voor bezoekers. Daarom rekenen wij geen ticketfee en ook geen servicekosten voor het gebruik van ons systeem. Dit betekent dat je bezoekers nooit onverwachte extra kosten hoeven te betalen die in werkelijkheid het ticketsysteem bekostigen. Bij ons is de prijs die je instelt voor je tickets de prijs die je bezoekers betalen, zonder verborgen kosten.

Servicekosten ten goede van de organisator

Hoewel TicketApply geen servicekosten in rekening brengt voor het gebruik van het systeem, heb je als organisator wel de mogelijkheid om zelf servicekosten per verkocht ticket te berekenen. Deze servicekosten komen volledig ten goede aan de organisator en kunnen worden gebruikt om extra inkomsten te genereren of om specifieke kosten van het evenement te dekken. Dit biedt je extra flexibiliteit in je prijsstrategie en helpt je om je evenement financieel succesvol te maken.

Transactiekosten

TicketApply brengt geen ticketfee in rekening, maar er zijn wel transactiekosten verbonden aan de betalingstransacties. Deze kosten zijn afhankelijk van de gekozen betaalmethode en zijn transparant en eerlijk geprijsd. Transactiekosten zijn standaard in de industrie en ook andere ticketsystemen rekenen deze kosten. Het verschil is echter dat deze systemen vaak zowel ticketfees als transactiekosten doorberekenen aan de bezoekers. Bij TicketApply heb je de controle over hoe je de transactiekosten aan je publiek wilt doorbekenen of niet.

Het doorberekenen van transactiekosten is een gebruikelijke praktijk, en het zorgt ervoor dat je als organisator niet voor onverwachte kosten komt te staan. Het is echter belangrijk om te weten dat deze kosten enkel gerelateerd zijn aan de betalingsverwerking en niet aan het gebruik van het ticketsysteem zelf.

Conclusie

Hoewel veel ticketsystemen zichzelf als gratis presenteren, kunnen verborgen kosten zoals ticketfees en transactiekosten een grote impact hebben op de uiteindelijke prijs die je bezoekers betalen. Bij TicketApply doen we het anders: wij rekenen geen ticketfee en zorgen ervoor dat je volledige controle hebt over de transparante transactiekosten. Zo blijven de kosten voor jou en je bezoekers helder en eerlijk.