5 / 5

Sinds 2015 verzorgen we ticketverkoop voor het Textiel Plus Festival.

Ontwikkeling systeem voor Textiel Plus Festival, Your Content Goes Here

Textiel Plus Festival

Het Textiel Plus Festival (voorheen Handwerk en Quiltdagen) opende haar deuren voor het eerst in 2011. In 2015 zocht de beurs een betaalbare en goede oplossing voor de online ticketverkoop. Helaas was die er nog niet. Samen met een evenementenbureau en een software-ontwikkelaar is besloten om een nieuw systeem te ontwikkelen.

Een ticketservice voor iedereen

De ontwikkeling van het systeem voor het Textiel Plus Festival was de eerste aanzet tot een nieuw systeem: Ticketapply. De belangrijkste eisen waren dat het een betaalbaar en betrouwbaar systeem zou worden. Door een samenwerking met Pay.nl aan te gaan als alliance partner is het mogelijk om de transacties en de administratie daarvan volledig door Pay.nl te laten verzorgen. Het grote voordeel daarbij was dat het geld veilig via een derde rekening bij Pay.nl loopt zonder tussenkomst van Ticketapply. De kostenbesparing die dat oplevert zorgt ervoor dat we het systeem op deze manier kunnen aanbieden, zonder ticketfee maar alleen met transactiekosten zoals elke webshop. Na 8 jaar ticketverkoop voor een groot aantal events  zonder problemen heeft het systeem bewezen heel erg betrouwbaar te zijn.

Ontwikkeling systeem

Ticketapply begon als een simpel systeem met dat goed genoeg was voor een beurs zoals het Textiel Plus Festival. Inmiddels is het een geavanceerd systeem met veel handige features zodat het voor vrijwel elk event geschikt is. Met name de toegangscontrole waarbij je met een app kunt scannen en waarbij jezelf je scanlijst kunt samenstellen is in de praktijk heel fijn. De buskaartjes voor de pendelbus worden door de buschauffeur zelf gescand en het is niet mogelijk om per ongeluk het verkeerde ticket te scannen. Kortingsacties met de kortingscoupon kan je volledig zelf beheren, gratis gasten uitnodigen, zelf hardcopy tickets aanmaken en zelf de orders beheren zodat je klanten snel geholpen kunnen worden.

Textiel Plus Festival

Info

Website: https://textielplusfestival.nl
Bezoekers: 6000-7000
Datum: 13 t/m 15 oktober 2022
Hardware: 3 TC26 scanners en 2 mobieltjes

Praktijk voorbeelden