FAQ Organisator

Nadat je via het formulier de juiste gegevens hebt aangeleverd kun je binnen enkele uren beginnen met de verkoop van tickets. Alle gegevens omtrent de aanmelding bij Pay.nl worden achteraf gecontroleerd.

Als je gebruik maakt van Ticketapply krijg je tevens een account bij Pay.nl. Je krijgt altijd rechtstreeks je geld zonder tussenkomst van Ticketapply. Pay.nl staat onder toezicht van De Nederlandse Bank als betaaldienstverlener. Je geld staat altijd veilig op een derde rekening. Daarbij betaalt pay.nl wekelijks uit en heb je altijd direct je geld. Pay.nl hanteert standaard regels ten aanzien van de aansluiting van bedrijven. Je dient de volgende documenten aan te leveren:

-Gewaarmerkt uittreksel KVK, niet ouder dan drie maanden
-ID van de tekenbevoegde(n)
-Bankafschrift, kopie bankpas of testbetaling

Servicekosten voor een systeem bestaan uit ticketfee per ticket en transactiekosten per order. Voor het gebruik van Ticketapply vragen we alleen transactiekosten. De organisator kan zelf ticketfee vragen per ticket. Deze ticketfee is voor de organisator van het event. De servicekosten die Ticketapply vraagt zijn hetzelfde als de transactiekosten per order.

Alle data zoals mailadressen van de bezoekers zijn altijd veilig. Wij hechten belang aan de privacy van de bezoekers en verwachten dat de organisator dat ook doet. Het bestelproces bij Ticketapply is erop gericht dat bezoekers zo min mogelijk gegevens hoeven te geven, de risico’s ten aanzien van privacy regels zijn daardoor minimaal en de bezoekers ervaren het als zeer prettig. 

Wij staan voor 24/7 support aan alle gebruikers van Ticketapply. Het meeste problemen die bezoekers tegenkomen staan omschreven in de support pagina. Daarnaast kan je als organisator via de backoffice de meeste problemen zelfstandig en direct oplossen. Uiteraard kunnen zich altijd onvoorziene problemen voordoen, wij garanderen dat we deze altijd binnen enkele uren oplossen.

Wij garanderen aan organisatoren 24/7 support. Wij hopen dat de meeste vragen op onze support pagina beantwoord worden. Uiteraard zijn er altijd vragen die we hier nog niet tussen hebben staan en daarvoor kun je altijd contact opnemen. Wij garanderen dat we tussen 8 en 20 uur altijd binnen een paar uur reageren.

Wij begrijpen het belang van mailingen versturen middels nieuwsbrieven als online marketing tool als geen ander. Je kunt alle mailadressen makkelijk exporteren uit ons systeem en die vervolgens via een mailing systeem versturen. Ticketapply is een ticketservice en geen mailingservice. 

Ticketapply is makkelijk te integreren in je website. Door simpel de code van het IFRAME dat we bij elk event genereren op je website te plaatsen staat de webshop op je website.

Het is mogelijk om een lijst met lidnummers via een CSV bestand te uploaden. Elk lidnummer krijgt eenmalig een korting op een kaartje. De feature is voor iedereen gratis beschikbaar!

Installeer de scanapp op een Andoid of IOS device. Maak een toegangslijst aan in het dashboard. Voer de code van de toegangslijst in op de scanapp op je mobiel en scan de lijst.

Je kunt zelf hardcopy tickets aanmaken in de backoffice van Ticketapply. 

Je kunt met ticketapply ook al je gasten uitnodigen met onze gastenlijst applicatie. Je kunt onbeperkt lijsten aanmaken, zelf de mail per lijst aanpassen en die versturen. Naast gasten kun je ook je personeel op een makkelijke en simpele manier een toegangskaart mailen.

Indien u de ticketshop met de code op uw website plaatst bestaat de mogelijkheid dat voor sommige bezoekers de ticketshop niet zichtbaar is. Dat komt doordat er veel extensies bestaan die scripts blokkeren, helaas kunnen deze ook betrouwbare scripts blokkeren. Wij adviseren om altijd een directe link te plaatsen naar de ticketshop. Plaats deze link onder de ticketshop en iedereen kan altijd tickets kopen.

De backoffice werkt niet op oude browsers. Update je browser en de backoffice wordt weer zichtbaar. We ondersteunen Internet Explorer niet meer aangezien Microsoft deze niet meer update. Wij adviseren Google Chrome, Firefox, Safari of Samsung te gebruiken. Zorg dat je browser up to date is! Wij willen dat Ticketapply veilig gebruikt wordt en dat kan alleen met de laatste versie van een browser.

Contact

Mail: support@ticketapply.com

Tel: +31 (0) 24 20 22 072