Het corona virus treft ons allemaal. Wij hopen allereerst dat je in goede gezondheid bent en dat je naasten tevens gespaard blijven.

Ticketapply is zoals iedereen in de evenementenbranche getroffen door de huidige corona crisis. Toch is het is belangrijk dat we naar de toekomst kijken en dat we er zo goed mogelijk uitkomen. Wat zijn de gevolgen voor de toekomst van Ticketapply en wat zijn de maatregelen die we kunnen nemen? We houden je graag op de hoogte.

Op het moment dat de overheid alle evenementen heeft verboden is dat in de evenementenbranche hard aangekomen. De maatregelen duren tot 1 juni maar wellicht voor veel evenementen nog langer. De consequentie is dat veel organisatoren een event moeten annuleren of uitstellen. De gekochte tickets zullen in geval van annuleren teruggestort moeten worden door de organisator. Gelukkig kunnen veel organisatoren ook een alternatief bieden, zoals het evenement verzetten of een voucher voor een toekomstig evenement.

Uiteraard heeft de crisis ook directe gevolgen voor Ticketapply. Er worden momenteel geen tickets verkocht dus er zijn geen inkomsten. Dat is uiteraard voor ons erg vervelend maar we zijn gezond en we kunnen de crisis zonder grote gevolgen doorstaan. Het systeem is ingericht dat wij geen enkele bemoeienis hebben met het refunden van tickets. Alle transacties gaan rechtstreeks van de ticket koper naar de organisator zonder tussenkomst van Ticketapply. Het refunden gaat dus ook rechtstreeks van de verkoper naar de koper. Ons systeem zal ondanks de crisis geen gevaar lopen aangezien organisatoren zelf verantwoordelijk zijn voor de financiële afhandeling ten aanzien van het refunden van tickets. Daarnaast hoeven wij ook geen aanpassingen te doen omdat het systeem op deze manier altijd bestand is tegen welke crisis dan ook.

De belangrijkste conclusie die we kunnen trekken ten aanzien van ons systeem is dat je als ticket verkoper via Ticketapply geen hinder ondervindt van andere organisaties die via ons tickets verkopen. De crisis is al erg genoeg en als je dan ook nog een deel van je ticket opbrengst kwijt bent aan een ticketsysteem zou dat wel heel erg vervelend zijn. We hopen dat bezoekers die een ticket hebben gekocht begrip hebben voor de situatie waarin evenementen organisaties zich bevinden. Organisaties hebben vaak hoge kosten gemaakt om een event te organiseren. Niet elke organisatie heeft voldoende liquiditeit om de kosten zelf te dekken. Je hebt een ticket gekocht voor iets waar je graag heen wilt gaan en dat zal in de toekomst ook iets zijn waar je graag heen wilt blijven gaan.

Ook tijdens de crisis zijn we normaal bereikbaar via 024-2022072 of via de support@ticketapply.com.