Ons verhaal

Ticketapply is opgericht in 2015 uit onvrede over de huidige ticketsystemen door een evenementenbureau en een software ontwikkelaar. De prijzen die systemen vragen zijn buiten proportioneel voor veel events. Waarom wordt er ticket fee gevraagd terwijl we niet anders doen dan bijvoorbeeld webshops en daar wordt ook geen product fee gevraagd. Elke transactie kost geld dat klopt maar of je nu 1 ticket of 10 tickets bestelt dat maakt niet uit. Voor ons systeem betaal je echt alleen voor wat je afneemt. De toegangscontrole bij events gaat tegenwoordig hoofdzakelijk via de scan app. Een ticketsysteem hoeft ook daar geen ticket fee voor te rekenen. Grote events die professionele scanners en technische ondersteuning nodig hebben betalen daar apart voor. Kleinere events die alles zelf regelen hoeven bij ons niet op te draaien voor deze kosten. Als een ticketsysteem ticket fee vraagt dan betaalt iedereen, of je nu klein of groot bent voor alle diensten. Dat hoeft bij ons niet, je betaalt voor wat je afneemt bij ons.


Alle transacties gaan bij Ticketapply direct van onze partner Pay.nl naar de organisator. Je geld is voor 100% veilig aangezien Pay.nl zoals elke betaaldienst onder toezicht staat van De Nederlandse Bank. Als een ticketsysteem jouw geld ontvangt en het vervolgens moet verwerken dan kost dat extra geld. Ticketapply richt zich op het ticketsysteem en is geen betaaldienst. Minder kosten voor ons resulteert uiteindelijk in een goedkoper systeem. Belangrijker is dat het geld altijd veilig is, dat de afhandeling altijd klopt en dat je wekelijks uitbetaald krijgt.

Software

De allerbelangrijkste vraag van elke organisator is hoe goed het systeem is? Een systeem moet nu eenmaal altijd werken en soms grote aantallen bezoekers kunnen verwerken. Ons systeem is vier jaar lang ontwikkeld en in de praktijk getest. In die vier jaar zijn alle problemen die je maar kunt bedenken eruit gehaald. Doordat we voor een aantal grote evenementen met tussen de 4.000 en 10.000 bezoekers vanaf onze oprichting de ticketverkoop hebben verzorgd weten we zeker dat het goed werkt. De basis is de software en die moet goed zijn. De software is ontwikkeld door één van de mede-eigenaren. Hij heeft o.a. het ticketsysteem van de KNVB ontwikkeld en de scan app van het Kruidvat (Watson) die momenteel wereldwijd wordt gebruikt. Zijn kennis die hij heeft opgedaan bij de kaartverkoop van de KNVB in combinatie met de scan app voor het Kruidvat komt allemaal bij elkaar in Ticketapply. Wij durven met zekerheid te stellen dat Ticketapply technisch tot de beste systemen hoort. Het is zeer geruststellend dat Ticketapply altijd wordt onderhouden en ontwikkeld onder leiding van één van de beste ICT -ers in deze branche. En hoe beter de techniek hoe goedkoper het systeem!

Praktijk

Ik heb naast Ticketapply een evenementenbureau en ben al meer dan 20 jaar actief in de evenementenbranche. Ik organiseer momenteel o.a. een beurs, het Textiel Plus Festival waar 7000/8000 bezoekers komen. Ik zou bij concurrenten tussen €2000 tot €4000 extra aan servicekosten kwijt zijn. Dat is buiten alle proporties en twee tot drie keer meer dan met Ticketapply! Dat hoeft gelukkig niet meer. Bijkomend voordeel is dat ik precies weet uit ervaring wat er nodig is. Natuurlijk is niet ieder event hetzelfde, we maken veel extra’s features zodat het voor veel organisatoren geschikt is.

Wat weerhoudt je er nog van om Ticketapply als kaartverkoopsysteem te gaan gebruiken? Die vraag kan ik voor sommige wel beantwoorden. Het is te mooi waar te zijn! Het schrikt sommige af of regelmatig komt de vraag waar het addertje zit en waar de verborgen kosten zitten. Die zijn er niet, we zijn de goedkoopste en beter dan menig (duur) systeem.

Met vriendelijke groet,

Rob Terwisse
Mede oprichter Ticketapply